'Maakt het beleven van kunst je een betere dokter?'
KUNST
la linea della bellezza
'Maakt het beleven van kunst je een betere dokter?'

Expositie La linea della bellezza

loopt vanaf maart tot en met september en is vrij te bezoeken aan de Universiteitssingel 50, in de uitloopruimte van de collegezaal, nivo 0

Deze expositie geeft een impressie van kunst in het geneeskunde onderwijs.

Sinds 2017 wordt binnen de studie bachelor geneeskunde bij FHML als experiment het keuzeblok kunst en geneeskunde ‘Maakt het beleven van kunst je een betere dokter?’ gegeven. Deze titel behelst een vraag omdat we met dit experiment hopen daar samen met de studenten een antwoord op te geven.

Het doel is dit jaar om te kijken in welke vorm kunst in het geneeskunde onderwijs een zinvolle plek kan krijgen.

De expositie stelt een beeldverhaal ten toon over hoe studenten deze bijzondere vorm van onderwijs hebben ervaren. Romy Finke, kunstfotograaf, maakte de foto’s. Ze gaan vergezeld met uitspraken van studenten en notities over het blok opgetekend door Mieke Derickx, conservator van de kunst en erfgoedcommissie, die het blok mocht vormgeven.

Verder zijn er prachtige tekeningen te zien van de studenten ,die tijdens het onderdeel anatomisch en holistisch tekenen tot stand zijn gekomen. Tevens onderdeel van deze exposities, zijn de tekeningen die gemaakt zijn tijdens het het onderdeel microscopie ‘tekenen in de praktijk’. De tekeningen vormen een prachtig voorbeeld van denkend tekenen. Op een vier meter lang  ‘alternatief evaluatie formulier’ is vervolgens te lezen welke ervaringen de studenten hebben opgedaan gedurende een maand lang interactief kunst en geneeskunde onderwijs.

© 2019 Kunst- en erfgoedcommissie, Universiteit Maastricht