'Science meets Art and Art meets People ' IV
KUNST
Het Hartproject
'Science meets Art and Art meets People ' IV

Deze expositie gaat over het HeArtproject, een samenwerking tussen wetenschapper Rachel ter Bekke  en kunstenaar Claudia Volders

Te zien in de hal van het bestuurgebouw aan  Minderbroedersberg 4-6

Maandag tot en met vrijdag, van 9 tot 6, vanaf 22 juni tot september 2018

De kunstenaar en de wetenschapper kijken samen over grenzen heen, waarbij de kunst niet alleen als instrument of middel voor wetenschap dient, maar waarbij de wetenschap ook een verrassend perspectief voor de kunst kan opleveren. Zo kan het zijn dat de ene keer de focus ligt op de kunst en de andere keer meer op de wetenschap. Aan deze universiteit zijn al verscheidene projecten over kunst en wetenschap uitgevoerd, en meer dan je misschien zou vermoeden. Echter vaak alleen zichtbaar voor insiders en in kleine kring. Jammer, want het kan inspirerend en ondersteunend werken door deze vaak innovatieve projecten te delen.

In deze tentoonstelling  willen we graag laten kennis maken met een van die kunst en wetenschap projecten. In het Heartproject trokken cardioloog Rachel ter Bekke en kunstenaar Claudia Volders samen op in het MUMC+ om naar brede betekenisvolle manieren van communiceren te zoeken waardoor patiënten op een laagdrempelige wijze hun ervaringen kunnen delen met betrekking tot hart- en vaatziekten.

Met hun samenwerking en resultaten hopen zij andere onderzoekers en studenten aan de universiteit Maastricht te inspireren en aan te zetten om buiten de vastomlijnde paden te treden om hiervan de meerwaarde voor onderzoek te ontdekken.

© 2019 Kunst- en erfgoedcommissie, Universiteit Maastricht