NIEUWS
ERFGOED
Oproep om het academisch erfgoed aan de Universiteit Maastricht op te sporen
31-03-2016

De Universiteit Maastricht is inmiddels 40 jaar oud. In de loop van de tijd verwierf zij allerlei collecties zonder expliciet acquisitiebeleid: wetenschappelijke of erfgoedcollecties, zoals de bijzondere collecties van de Universiteitsbibliotheek. Maar er ‘zwerven’ meer sporen van academisch erfgoed aan onze universiteit rond.

De voorbereidingen van het lustrum bleken een leerpunt. Het is hoogtijd om meer zicht te krijgen op wat zich in de instelling aan academisch erfgoed verborgen houdt, voordat het te laat is. Het College van Bestuur heeft dan ook een Projectgroep Erfgoed ingesteld om een verantwoord collectiebeleid te volgen, waarbij het accent ligt op erfgoed met betrekking tot onderwijs.

Weet u van het bestaan van onderwijsmateriaal, (voorlichtings)films, losse foto’s, documenten, persoonlijke archieven? Laat het ons weten! Graag helpen wij u met het selecteren en eventueel het digitaliseren van het misschien ogenschijnlijk niet-relevante materiaal. We hebben vooral belangstelling voor samenhangende collecties met informatie over de context beschikbaar is.

Een van de doelen is om het UM-erfgoed voor een breder publiek toegankelijk te maken via de website van de Kunst- en Erfgoed Commissie van de UM en om het veilig te stellen met het oog op de toekomstige geschiedenis.

Afzender: projectgroep UM-erfgoed (annemieke.klijn@maastrichtuniversity.nl, p.rutten@maastrichtuniversity.nl, g.jaegers@maastrichtuniversity.nl)
 

© 2018 Kunst- en erfgoedcommissie, Universiteit Maastricht