NIEUWS
KUNST
4 Maart Onthulling kunstwerk van Florentijn Hofman
10-11-2015
Aan de noordzijde van de gevel van het onderzoeksinstituut Brains Unlimited aan de Oxfordlaan 55 wordt een bijzonder kunstwerk van Florentijn Hofman onthuld op 4 maart 2016.
De vakgroep Cognitieve Neuroscience van de Faculteit Psychology and Neuroscience van de Universiteit Maastricht, Scannexus en Biopartners hadden in 2015 de wens uitgesproken om de grijze betonnen voorgevel van het gebouw aan de Oxfordlaan55 meer uitstraling te geven.
In samenwerking met de Kunst- en Erfgoedcommissie wordt besloten een kunstenaar uit te nodigen die door middel van kunst transparantie weet aan te brengen in de muur op een zodanige wijze dat men wordt uitgenodigd om verder te gaan en men tegelijkertijd een beeld krijgt wat er zich in het gebouw afspeelt. Het kunstwerk mag opvallen door lef en kleur, zodat Oxfordlaan 55 een plek wordt waar je niet omheen kunt, die opvalt en uitnodigend is.
Florentijn Hofman , internationaal bekend als de kunstenaar van de badeend, die de hele wereld afreist, wordt gevraagd met een voorstel voor een kunstwerk te komen. Hij maakt een ontwerp voor een kunstwerk waarbij hij de medewerking van studenten en medewerkers nodig heeft.
Massaal en vol enthousiasme melden medewerkers, maar vooral studenten zich. Uiteindelijk worden uit de aanmeldingen 24 personen gekozen, studenten en medewerkers afkomstig uit alle delen van de wereld .
Florentijn Hofman heeft speciaal ook voor dit kunstproject de samenwerking opgezocht met de fotografe Inge Hondebrink. Als fotografe is zij internationaal bekend van ondermeer haar foto’s van deelnemers van de Paralympics in Sydney en Londen. Het werk zal eind februari 2016 geinstalleerd worden en op 4 maart zal de opening plaats vinden.
© 2018 Kunst- en erfgoedcommissie, Universiteit Maastricht