NIEUWS
KUNST
fototentoonstelling Sheltercity: mensenrechtenverdedigers
08-01-2018

Fototentoonstelling in de hal van de Rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht

Shelter City Maastricht 8 - 25 januari 2018

‘Mensenrechtenverdedigers’

Te bezichtigen op weekdagen van 08:30–21:00

Bouillonstraat 3, 6211 LH Maastricht

" Deze trotse en krachtige mensen hebben mijn hart geraakt”. Kijk door de ogen van fotografe Daniella van Bergen en maak kennis met uitzonderlijke mensen die op verschillende plekken op de wereld opstaan tegen schendingen van rechten en vrijheden. Omdat ze werden lastig gevallen en bedreigd vonden ze een tijdelijke schuilplaats in Maastricht en negen andere Nederlandse Shelter City steden. Ver weg van het gevaar gaan ze voor 3 maanden op in de stad voor de hoognodige rust, nieuwe kennis en energie en een internationaal netwerk dat hen straks steunt.

De fototentoonstelling en Shelter City Network zijn een initiatief van de Nederlandse mensenrechtenorganisatie Justice and Peace.

Met dank aan Shelter City partners: Gemeente Maastricht, Maastricht University, University College Maastricht, Mondiaal Centrum Amnesty-Maastricht

Shelter City Maastricht

Maastricht werd in 2014 een opvangstad voor mensenrechtenverdedigers. Sindsdien heeft de stad zes mensenrechtenverdedigers uit Somaliland, Palestina, Thailand, Kenia, Burundi en Nigeria gesteund. In de tentoonstelling zijn drie van deze mensenrechtenverdedigers te zien, waaronder Richard en Nigeriaanse LHBTI-verdedigers, Judith [zie afbeelding].

"Daniella [fotograaf] toont deze dappere gezichten van mensenrechtenverdedigers. Deze foto's vertellen hun verhaal, je kunt het voelen. Ik hoop dat deze tentoonstelling de ogen van mensen zal openen. "- Burgemeester Penn-te Strake

www.sheltercity.nl

https://www.justiceandpeace.nl/

 

© 2018 Kunst- en erfgoedcommissie, Universiteit Maastricht